Cyklista pomohl ztracenému dvouletému dítěti. Jelo na odrážedle u rušné silnice v Praze

5. září 2019 10:09

Cyklista jedoucí centrem Prahy zachránil ve středu dvouletého chlapce na odrážedle. Našel ho vedle rušné silnice na nábřeží Kapitána Jaroše, aniž by byli rodiče v dohledu. Okamžitě proto zavolal městskou policii. Příběh malého hocha má šťastný konec. Během pár minut skončil zpět u své matky, která už ho hledala.

„Jel jsem podél zdi k Letenskému tunelu a našel jsem na ulici dvouleté dítě, které nemá maminku. Jelo tu na odrážedle. Nemluví a je hrozně malinké,“ sdělil cyklista na lince 156 městským strážníkům.

Rušnou ulicí u Letenského tunelu v tu dobu projížděly desítky aut a tramvají. „Strážníci z Prahy 7 si na místě malého chlapce převzali a přes vysílačky nahlásili operátoru linky 156 jeho popis,“ stojí v tiskové zprávě.

Malého hocha už v tu dobu hledala jeho matka, které se ztratil při procházce v Letenských sadech, které jsou o několik set metrů dál. „Po pár minutách hlídku kontaktovalo centrální operační středisko městské policie, že se právě ozvala zoufalá žena, které se ztratil syn v Letenských sadech a už ho nějakou dobu hledá,“ dodali strážníci, kteří chlapce následně předali zpět.

Cyklistovi už za jeho pomoc poděkoval i starosta Prahy 7 Jan Čižinský (za Praha Sobě). „Již jsme pohotového zachránce našli. Telefonicky jsem s ním mluvil a moc mu za Prahu 7 poděkoval. Je to pan Martin Kontra. Díky, jste borec!“ napsal na twitteru.

autor: bar | zdroj: iROZHLAS.cz