Co bude s chátrajícím Edenem? Mohla by tam fungovat například taneční škola, říká starostka Prahy 10

Hostem pořadu K věci byla starostka a senátorka za Prahu 10 Renata Chmelová za koalici VLASTA.

Moderátorka Štěpánka Duchková se jí ptala, kdy začnou na území Prahy 10 fungovat parkovací zóny a také, co se bude dít s chátrajícím kulturním domem Eden.

„Ten kulturní dům je přes 10 let zavřený a nic se v něm nedělo. Tady je podstatné říct, že bychom rádi tu lokalitu v okolí Edenu a Eden samotný, řešili jako komplexní pohled na to, jakým způsobem se postavit k rekonstrukci nové radnice, která se v blízkosti nachází. Zároveň nám na Praze 10 chybí i velký jednací a společenský sál. Takže to jsou úvahy, že bychom rádi rekonstrukci Edenu dali dohromady s rekonstrukcí radnice,“ uvedla v rozhovoru Renata Chmelová.

„Ten nás cíl, který jsme si vytyčili v rámci našeho mandátu je, že chceme připravit kvalitní zadání pro rekonstrukci,“ řekla dále.

Vedení uvažuje také nad tím, že v budově vznikne nějaký projekt. „My přicházíme i s novým řešením, že pokud se ukáže, že ta budova je statisticky v pořádku, tak si umíme představit, že by mohla na pár let oživit třeba nějakým projektem, který by mohl vrátit život do té lokality. Máme nabídky, že by tam mohla být taneční škola nebo nějaký komunitní aktivity,“ dodala.