Budova rozhlasové stanice Regina DAB Praha se opět otevře veřejnosti

13. květen 2019

Digitální okruh Českého rozhlasu sídlí v postsecesním klasicistním domě od architekta Josefa Sakaře, na plastické výzdobě se podíleli sochaři Antonín Štrunc a Otakar Rákosník.

Festival Open House Praha každý rok otevírá v rámci jednoho květnového víkendu zdarma pro veřejnost jinak běžně nepřístupné budovy a prostory. Zájemci budou při této příležitosti moci opět navštívit sídlo digitální rozhlasové stanice Regina DAB Praha, v níž sídli i původně pouze analogový okruh Český rozhlas Region. Bližší informace se dozvíte v rámci této události na sociální síti Facebook. Těšte se spolu s námi na 5. ročník festivalu, který se uskuteční od 18. do 19. května 2019 a zpřístupní vám více než 80 budov a prostorů.

Ředitelka festivalu Open House Praha Andrea Šenkyříková: Stále hledáme dobrovolníky k provádění po budovách

Zakladatelka a  ředitelka festivalu Open House Praha Andrea Šenkyříková

Hostem pořadu K věci byla zakladatelka a ředitelka festivalu Open House Praha Andrea Šenkyříková.

Regina DAB Praha sídlí v postsecesním klasicistním domě od architekta Josefa Sakaře, na plastické výzdobě se podíleli sochaři Antonín Štrunc a Otakar Rákosník. Komentované prohlídky karlínským Národním domem, který byl postavený jako místo pro setkání a kulturní vyžití místních občanů zaujmou hned na první pohled svou impozantností a velkorysostí. Nacházely se tu zahradní restaurace s kavárnou, herna, kuželkářská síň, vinárna, zimní kulečník, sály s jevištěm i spolková místnost. Pamětní deska v suterénu připomíná, že se tu v roce 1921 konal ustavující sjezd Komunistické strany Československa.

autoři: Regina DAB Praha , lukpo
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.