Bílé, červené, burčák ale i pálenky a mošty. Začíná vinobraní v trojské botanické zahradě

15. září 2018

Období vína je v plném proudu a po celé České republice se konají vinobraní. Jedno takové začíná dnes v trojské botanické zahradě ve vinici sv. Kláry. A pokud nestihnete dorazit na skleničku dnes, můžete i zítra.

Vinobraní sv. Kláry nabídne to nejlepší od vinařů z Čech i Moravy. Chybět nebude ani široká nabídka místní produkce. Ta zahrnuje kvalitní odrůdová vína a cuvée, doplněné odrůdovými pálenkami, letos nově perlivými víny a také vinným moštem. A co by to bylo za vinobraní, kdyby tam nebyl burčák. Ochutnat budete moct červenou i bílou variantu. A málo ho opravdu nebude. V místním vinném sklepě ho vznikne 2 000 litrů.

Jídlo i hudba 

Koho přestanou bavit ochutnávky vína, může si zatancovat na hudbu. Ornamentální zahradou se ponesou tóny jazzu a na vinici vás roztančí rokenrol, boogie-woogie nebo blues. Chybět nebude ani tradiční cimbálovka či staropražské písničky. A i labužníkům se na akci zalíbí. Výborné jídlo tam totiž najdou jak „masožravci“ tak i vegetairáni a vegani. Těšit se můžete na výborné sýry, dobroty z avokáda, čokoládové pralinky a speciality ze španělské a srbské kuchyně. A akčnější vinaře čekají také komentované prohlídka místního vinného sklepa s průvodcem. Sraz zájemců je každou půlhodinu od 12 do 17.30 u pokladny Kovárna. Doprovodný program probíhá dnes i zítra od 11 do 19 hodin.

autor: jp
Spustit audio