Arakainu vychází nové album a vyráží na turné

5. březen 2016

Jan Toužimský, zpěvák a frontman skupiny Arakain, prozradil, jak dopadlo turné s Lucií Bílou, představí nové album, ze kterého si také zahrajeme a dozvíte se, jestli ho ještě neomrzelo neustálé dojíždění do Prahy.

Jan Toužimský působí v Arakainu už dvanáct let: „Přijde mi to jako neuvěřitelná doba. Je fakt, že s klukama jsme denně spoustu hodin spolu, v autě, v šatně, při čekání na koncertě. Trávím s nima víc času než s vlastní rodinou. Je to vlastně moje druhá rodina,“ říká Honza Toužimský. " A za tu dobu jsme zažili spoustu srandy a zábavy."


„Teď právě jsme dotočili desku, je to asi měsíc, měsíc a půl, co vůbec nevím, jak vypadá svět kolem, protože jsem byl zavřenej ve studiu, vypráví Honza, „pojali jsme to takovým dneska už moderním a běžným způsobem, že jsme každej točili ve svým domácím studiu, a pak se to smíchalo a dávalo dohromady, takže jsme se u toho ani neviděli.“

Na novém albu s názvem Arakadabra prý skupina hodně experimentovala: „Používali jsme různý zvuky, různý kytary, různý mikrofony, různý zvuky bicích. Tak jsme se tím bavili.“ Na desce je celkem šestnáct skladeb. „Snad se nám to povedlo, doufáme, že to fanoušky nebude nudit, že si tam každej najde něco svého, protože tam máme i trošičku rozdílný druhy stylu.“

Souběžně s vydáním nové desky začíná i turné Arakainu, koncert v Praze bude na konci dubna. Turné bude opět společně s kapelou Dymitry. „Už jsme jednou takové turné jeli a fanouškům se to líbilo. Obě kapely k sobě mají blízko, poptávka byla veliká, tak jsme vymysleli další turné. Něco jsme přidali, něco upravili, aby to bylo ještě atraktivnější,“ uzavírá Honza Toužimský.

autoři: Petr Zajíček , jku
Spustit audio