Advent na Výstavišti a LeDní Letná

28. listopad 2015

Tento víkend startuje na Výstavišti v Holešovicích předvánoční program pro všechny generace. Až do 31. prosince jsou připraveny kulturní akce, divadelní představení, mezigenerační setkání, akce pro školy i sportovní aktivity. Hosty pořadu S vámi v Praze jsou Martin Kala, zástupce holešovického Výstaviště a Jiří Turek za festival LeDní Letná

Adventní program na Výstavišti začíná o prvním adventním víkendu, kdy před Průmyslovým palácem začínají vánoční trhy. Otevřeno bude od 10 do 18 hodin. Podle Martina Kaly je připravený program pro všechny generace: „Ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Mezi námi jsme připravili společný program pro děti a seniory. Jsou připravené dílny, kde si každý může vyrobit vánoční ozdoby a dekorace. V malém šapitó před Průmyslovým palácem budou různé tančírny - nejen pro mladší generaci.“

Advent na Výstavišti slavnostně začíná v neděli odpoledne. Loutka Anděla, která je vysoká čtyři metry, projde v průvodu Výstavištěm a nakonec areál rozsvítí. Doprovázet ji budou muzikanti, kejklíři na chůdách a další umělci.

Podle Martina Kaly je připraveno i sportovní vyžití. K dispozici je bazén nebo o víkendech bruslení v malé sportovní hale. Na příští rok se plánuje venkovní kluziště.

Na druhý adventní víkend 5. prosince připravilo Výstaviště Praha Holešovice a festival LeDní Letná Velkou Mikulášskou nadílku s Rádiem Junior.

LeDní Letná na Výstavišti

Už podruhé se letos bude na Výstavišti konat i mezinárodní festival nového cirkusu LeDní Letná. Festival se podle jeho ředitele Jiřího Turka inspiroval v zahraničí: "V Salzburku a v Mnichově jsou zimní festivaly zavedené. Doufáme, že náš festival pomůže Výstaviště oživit.“

Kromě francouzského akrobatického souboru Akoreacro bude k hlavním lákadlům patřit český soubor Losers Cirque Company. Pro rodiče s dětmi jsou připraveny víkendové programy. Celou akci pak završí silvestr v šapitó.

autoři: Petr Zajíček , jku
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.