Příběh s dobrým koncem: Strážník vyšplhal pro holčičku do osmého patra po lešení

9. říjen 2018 15:40

Strážník se zachoval jako hrdina, když po lešení vylezl až do osmého patra, aby zachránil malou holčičku na nezajištěném balkóně. Dolů na zem ji dostali hasiči pomocí plošiny a předali šťastnému tatínkovi.

Celá událost se stala v pondělí před pátou hodinou odpoledne na Petřinách v jednom panelovém domě, který se zrovna opravuje. Kolemjdoucí si všiml, že na nezajištěném balóně stojí malé dítě, proto hned zavolal strážníky. „Hlídka z Prahy 6 po příjezdu obhlédla dům, ale zdola nebylo možné zjistit, zda se oznámení zakládá na pravdě. Po chvíli ke strážníkům doběhla žena a ukázala jim místo, ze kterého bylo na balkón vidět,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Jeden ze strážníků, aniž by dbal na vlastní bezpeční, využil lešení a vylezl po něm do osmého patra. A tam opravdu na jednom balkóně, kde chyběla skleněná výplň zábradlí, seděla asi osmiletá holčička oblečená v tričku, teplácích a ponožkách. První jeho slova se týkala, jejího zdraví. Holčička odpověděla, že je v pořádku a zima jí není, protože na ní svítí sluníčko. „Na otázku, jak se tam ocitla, odpověděla, že se tam schovala, když šla jejich chůva s bráchou ven. Chůva pak zřejmě dveře od balkónu před odchodem zavřela,“ řekla dál Seifertová. Hlídka poté kontaktovala otce dívky a přivolala kolegy hasiče. Ti poté pomocí plošiny dítě dostali bezpečně na zem, kde jí předali šťastnému tatínkovi.

autor: jp
Spustit audio