Ochutnejte potravu budoucnosti. Pražská zoo připravila víkend hmyzožravců

20. červenec 2019

Už jste někdy jedli smažené, pečené či na sladko připravené cvrčky či moučné červy? Nebo hmyzí salát? Pokud ne a chcete tuto potravu budoucnosti ochutnat, přijďte dnes nebo zítra do pražské zoo.

„Když jsme před devíti lety s tehdy ještě „dny“, nikoli „víkendy“ hmyzožravců začínali, byla i pouhá ochutnávka hmyzu něco výjimečného. Dnes už potraviny z hmyzu začínají být celkem běžné a tomu bude odpovídat i naše letošní nabídka,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Tuto sobotu a neděli budou mít návštěvníci naší zoo možnost ochutnat různé hmyzí speciality. Nabídneme nejen tradiční smažené cvrčky, sarančata, šváby a červy, ale připravili jsme také ochutnávku hmyzí buchty a v restauraci Oceán si dokonce budete moci objednat originální hmyzí salát,“ dodal.

Právě se připravují velmi chutní mouční červi s chilli

Kromě ochutnávek hmyzu se v Divadélku Archa seznámíte s mnoha druhy hmyzu včetně velkých švábů a strašilek. V Rezervaci Bororo na děti čekají hmyzí hry, znalostní kvízy a poznávačky. U Vzdělávacího centra předvede své umění nejzkušenější kuchař jedlého hmyzu v České republice Milan Václavík. K dispozici bude také jeho kniha Hmyz na talíři. Zájemci si mohou odnést recepty na přípravu hmyzích pokrmů, například na moučné červy s bylinkami nebo cvrčky na másle s čokoládou. Program probíhá po oba dny mezi 10. a 16. hodinou.

„Originálním dárkem z návštěvy Víkendu hmyzožravců v Zoo Praha se mohou stát proteinové tyčinky z cvrččí mouky, které si návštěvníci mohou koupit na šesti místech v areálu zoo a hned v několika příchutích – například čokoládové, ananasové a višňové,“ doporučuje Martin Smrček ze Zoo Praha.

autor: jp | zdroj: Zoo Praha
Spustit audio