Festival nezávislé módy, šperků a designu CODE MODE je v plném proudu

29. červenec 2011

Nezávislou originální módu můžete v těchto dnech nakoupit na Smíchovské náplavce. Nedaleko botelu Admirál se totiž koná další ročník festivalu CODE MODE. Ale tato designován akce není jen o módě. Připraven je i bohatý doprovodný program.

Festival nezávislé a originální módy začal ve čtvrtek a potrvá až do sobotního večera. CODE MODE na smíchovské náplavce představuje nezávislé a nadané tvůrce a poskytuje návštěvníkům i příležitost k nevšednímu strávení volného času. K mání je zde oblečení, šperky, doplňky, bytová dekorace a knihy. Vše s heslem: Ignorujte konfekci.

Proč festival reprezentuje právě toto heslo, nám prozradila jedna z organizátorek Jovanka Vlčková:"Na začátku to bylo o tom, že jsme lidem chtěli ukázat jiné věci, jiné oblečení, originální šperky a originální výrobky, než které najdou v obchodních domech. Že existuje něco, co si lidé vyrábí doma, a nemají to kde ukázat, kde prezentovat a kde prodat. Na první akci jsme chtěli samozřejmě vybrat nějaký provokativnější podtitul, takže z toho vzniklo to "ignorujte", ale já si myslím, že je fajn, když se to třeba i doplňuje."

Každoročně Code mode přitáhne pozornost tisíců lidí. Ani letos tomu není jinak. "Já jsem se o této akci dozvěděla od kamarádky a jelikož mám hrozně ráda originální doplňky, tak jsem hned vyrazila," říká jedna z návštěvnic a její kamarádka dodává: "Já jsem se přišla podívat, protože mám ráda výrobky z fler.cz, kde svoji práci prezentují mladí lidé, kteří mají spoustu nápadů. A právě jsem byla moc ráda, že už to vyrazilo i ven z internetu."

Pro návštěvníky je kromě módy také připraven bohatý doprovodný program. Kromě módy se můžete těšit také divadelní představení, filmové projekce, exhibice parkuru, frisbee a footbagu. V sobotu večer se můžete zúčastnit také hudební party pod vedením několika dýdžejů. Navíc podle slov spoluorganizátory Jolany Tojberové Code Mode podporuje také cyklistiku: "Uskuteční se například happening stříkání růžových kol či exhibice Bike pola. U stánků Bajkazylu a Byciklu budou dílny, které budou fungovat jako lehce servisní dílny, tuning, ale také jako poradní. Co je potřeba zmínit, je, že se na Code Mode dá s kolem pohodlně zaparkovat."

Originální módu a šperky tu můžete nakoupit v pátek a v sobotu od 10 do 21 hodin.

autor: Denisa Jeřábková
Spustit audio